Cykling i Harzen

Harzen er det absolutte ferieparadis for cykelryttere. Denne by i Nordtyskland byder på uendelige muligheder for cykelentusiaster. Uanset om du er motionscykelrytter, licensrytter eller blot cykler lidt for at hygge dig, så er det et sted, der er værd at besøge. Harzen byder på ruter for både mountainbikeryttere og landevejscykelrytter, og antallet af ruter og ture er uendeligt stort. I Harzen vil du møde cykelryttere fra hele verden, og særligt er det velbesøgt af ryttere fra de nordiske lande, da man ellers skal langt væk for at finde lignende forhold.

Hvert år tager uendelig mange dansker til Harzen for at træne og blive klar til cykelsæsonen. Hver dag er der plads til en ny udfordring, og der kan køres ruter på alt fra 30 km til flere hundrede kilometer. Der er rigtig mange bakker og stigninger, så uanset hvad dit niveau er, så er der også noget for dig. Du kan se frem til hver dag at få en træning, der giver dig sved på panden, og hvor din kondition vil blive udfordret. Mange danske ryttere besøger Harzen forud for sæsonstart, så de kan være ekstra skarpe, når cykelløbene går i gang.

Harzen er også værd at besøge, selvom man ikke er cykelrytter, og derfor kan du fint medbringe din familie, selvom de måske ikke lige har lyst til at træne. Mens du cykler rundt og hygger dig i Harzens små bjerge, da kan familie gå rundt og nyde byen, se seværdigheder og opleve naturen. Når du har siddet en dag i sadlen i Harzen, så er du klar til at slappe af og hygge dig om aftenen og nyde et velfortjent hvil oven på dagens strabadser. Harzen er et besøg værd, uanset om du er til cykling eller blot fornøjelser.

I Harzen er der plads til den optimale træning for enhver, og det kan være en god idé at tjekke ruterne ud hjemme, så du kan planlægge, hvordan din træning skal være i de dage, du er dernede. Det er en god idé at indlægge en eller flere hviledag, alt efter hvor langt dit ophold er. Hvis du træner hårdt på bakker i flere dage, er det en rigtig god idé med en hviledag efter tre dage, og hvis du ikke ønsker helt at hvile dig, så byder Harzen også på ruter, hvor du kan køre en restitutionstur for blot at holde benene i gang. Det er vigtigt at huske, at det er på hviledagene, at en cykelrytter bliver bedre, så du skal tage dig god tid til at komme dig. Her er det så heldigt, at Harzen har meget andet at byde på, og derfor kan du hygge dig og få gode oplevelser på de dage, du ikke træner.

Det gode ved Harzen er også, at du med sikkerhed vil møde en masse andre cykelryttere, som du både kan dele tips og tricks med, men som du også kan træne med og måske endda konkurrere imod. På denne måde kan du lynhurtigt få testet din form, og om den er, som du ønsker. Harzen byder også på god mad og drikke, så du kan være sikker på, at der er de rette omstændigheder, som sikrer, at du kan give din krop, hvad den har brug for, efter en god og lang træning. Harzen er dit nye cykelparadis, som du helt sikkert vil vende tilbage til igen og igen.