Cykelbyer i Sverige

Hvis vi skal tage et kig på byer, der er helt særlige at besøge i det nordiske, så er Sverige et rigtig godt og oplagt sted at tage hen. Det svenske landshold er i øvrigt kvalificeret til EM, og det kan du læse mere om hos unibet dk. Særligt for dig, der godt kan lide god træning kombineret med en fryd for øjet, som det jo er, at den svenske natur byder på. Hvis du skal på cykelferie med familien, er det en rigtig god idé at starte omkring Malmø og bevæge sig nordpå og stoppe, hvor I ønsker. Malmø er kåret som en af de bedste cykelbyer i verden, og her er masser af cykelstier, så I nemt og sikkert kan komme rundt og bevæge jer i området. Det vil også være nemt at finde vej til der, hvor I ønsker at skulle hen. Det kan være en stor oplevelse at cykle mod Lapland og opleve det områder, der er deroppe.

Hvad vil du?

Hvis ønsker at tage til Sverige for at træne, så er det noget lidt andet, du skal kigge efter. Sverige har nogle helt særlige områder, der er særligt ønskværdige at besøge som cykelrytter, og som samtidig er helt oplagte til den gode træning. Sverige har mange stigninger, som kræver en styrke i benene og at kunne træde lidt ekstra, og det er her, du skal tage hen, hvis du ønsker at blive udfordret og få bedre kondition. Måske er du allerede lidt af en bjergrytter, og her er Sverige det oplagte besøgssted. Sverige har uendeligt meget at byde på og mere end de fleste lande, og det må nok siges at være det nordiske land, der er mest eftertragtet at besøge som cykelrytter.

Gode udfordringer

Sverige har udfordringer til både landevejscykelrytteren og til mountainbikerytteren. Der er udfordrende terræn til begge kategorier. Sydostleden er et godt sted at besøge, for her er både terræn, natur og asfalterede veje. Samtidig er du så heldig, at der er noget at se på, og det vil enhver cykelrytter jo gerne. Turen kan samtidig lægges forbi nationalparken, som også er et besøg værd.

Nationalruter i Sverige

Sverige byder også på nationalruter, og i 2015 åbnede Kattegatleden, som er en cykelrute på 370 kilometer, der strækker sig mellem Helsingborg og Göteborg. Her er størstedelen af ruten asfalteret, og det betyder, at du kan tage den på din racercykel. Du kan selvfølgelig også vælge at nedlægge den på mountainbike, det er blot op til dig og dine præferencer. På denne tur vil du opleve et smukt og berigende landskab, der strækker sig langs kysten, og du vil kunne fornemme saltet fra havet, og du vil ikke undgå at få fantastiske oplevelser med de udsigtspunkter, der findes på ruten. Det gælder om at træde godt til på ruten, og du vil på denne strækning besøge små, gamle fiskerlandsbyer, og du vil også kunne se historiske steder. Kattegatleden er den første nationalcykelrute, der er etableret i Sverige.

Sverige er en øjenåbner

Alt i alt er Sverige en fantastisk oplevelse for cykelentusiaster, og landet byder på ruter og oplevelser, der er lidt ud over det sædvanlige. Med storslået natur og en masse glade cykelmennesker, da vil du blive mødt med åbenhed og en hjælpsomhed. Uanset om du er til fart over feltet eller til en afslappende familietur, så vil du kunne finde det, du er på udkig efter. Du kan ikke undgå at få en fantastisk oplevelse.